top of page

«Перші кіборги »

«Першими кіборгами» часто називають публіцисти героїв Крут. Про запеклий бій під залізничною станцією Крути, який став боєм за майбутнє України у далекому 1918 році, важливою частиною української історичної пам’яті ще більше дізналися учні 11 класів на уроках «Захисту України» , які проводяться в Центрі національно-патріотичного виховання «Майбутнє Гайворонщини» (вчителі А.Трачук, Н.Кудряшова).

Ще одну сторінку з історії боротьби українських патріотів за незалежність своєї країни відкрив учням 5-6 класів під час виховної бесіди на уроках трудового навчання вчитель С.Сікорський .

Особливо вразила учнів доля юнаків , які потрапили і полон до ворога і були закатовані на смерть. Про яких писав Павло Тичина у вірші «Пам’яті тридцяти»:

На Аскольдовій могилі

Поховали їх -

Тридцять мучнів- українців.

Сильних, молодих.

Події січня-лютого 1918 року назавжди вкарбувалися в пам’ять поколінь українців. Як і сучасні герої, що захищають свою Батьківщину від агресора, відважні крутяни ціною неймовірних зусиль і втрат зробили все можливе, щоб Україна стала самостійною, незалежною державою.


Останні пости

Дивитися всі

Семінар-нарада з профорієнтації

31 березня 2023 року на базі Гайворонського МРЦ в онлайн-режимі відбулась спільна семінар-нарада членів ради навчально-методичного кабінету комунального закладу «Гайворонський міжшкільний ресурсний це

bottom of page