top of page

ГУРТКОВА РОБОТА ДЛЯ ЗАЦІКАВЛЕНОЇ МОЛОДІ: ЮНІ ЗАХИСНИКИ ТА ФЛОРИСТИ

Гайворонський міжшкільний ресурсний центр сьогодні – це заклад, який окрім того, що є потужною базою для викладання трудового навчання, предмету «Захист України» школярам громади, також є майданчиком для гурткової роботи.

Нині на базі закладу працюють шість різних гуртків: гурток військово-патріотичного виховання «Юних захисник» (викладач Р. Засядьвовк), туристичний гурток «СКАУТ» (викладач Р. Засядьвовк), ракетомодельний гурток (викладач О. Майданюк ), гурток робототехніки (викладач В. Тягай), гурток STEM-освіти (викладач Л. Мельник), а також натуралістичний гурток «Горшечкові квіти» (викладач Т. Недзвецька). На кожному напрямку з дітьми працюють спеціалісти, які розуміють і люблять свою справу. Більше того – свою любов вони намагаються передати вихованцям. Як сьогодні відбувається гурткова робота з молоддю ми спробуємо показати в серії невеличких матеріалів. Сьогодні мова піде про гурток військово-патріотичного виховання та натуралістичний гурток.

З початком війни у всіх українців, а в молоді зокрема, зріс інтерес до військової справи. Тож проблем з набором вихованців у гурток «Захисник України» у Романа Засядьвовка не було. Діти прийшли з різних закладів освіти. Звичайно ж першим ділом молоді хлопці та дівчата воліють здобути навички володіння зброєю. Для цього є необхідна матеріальна база і досвід викладача, здобутий безпосередньо в бойових діях. Але військово-патріотичне виховання – це не лише зброя і тактика - це також вивчення, історії держави, розвиток і становлення її збройних сил, культури та традицій військової справи. Саме тому Роман Павлович приділяє неабияку увагу вихованню у молоді почуття любові до рідного краю, ознайомленню з маловідомими та цікавими сторінками становлення української державності, війська, культури.

Натуралістичний гурток «Горшечкові квіти», яким опікується Тетяна Недзвецька, зібрав дітей, які полюбляють доглядати за рослинами, вирощувати квіти, дізнаватися нове про різноманітний світ флори. Під час гурткової роботи діти знайомляться з особливостями вирощування та догляду за тими чи іншими рослинами, вивчають основи флористики, ландшафтного дизайну та практикуються у цьому. Напередодні Дня захисників і захисниць України Тетяна Григорівна зі своїми вихованцями облагородили та засадили квітами клумбу на алеї Слави, що у сквері Перемоги. У планах гуртківців продовжити вирощування квітів та сільськогосподарських культур у теплиці Гайворонського міжшкільного ресурсного центру.









Останні пости

Дивитися всі

Семінар-нарада з профорієнтації

31 березня 2023 року на базі Гайворонського МРЦ в онлайн-режимі відбулась спільна семінар-нарада членів ради навчально-методичного кабінету комунального закладу «Гайворонський міжшкільний ресурсний це

bottom of page